Rodzaj: Wydarzenia
Autor: Łukasz Dettlaff
Sierpniowy Festiwal Whisky to już druga odsłona tej imprezy. Na terenie Coctail Bar Max&Dom Whisky w Jastrzębiej Górze, czciciele trunku degustowali najróżniejsze jego odmiany, zachwycając się niepowtarzalnym smakiem, barwą oraz niewątpliwie zaskakującym składem. Na festiwalu pojawił się także Brown Forman, producent Jack Daniel's Tennessee Whiskey oraz Woodford Reserve. Nieodłącznym elementem dla tego typu imprez był specjalny "bilet wstępu" dla uczestników. Aby przemieszczać się pomiędzy stoiskami z bursztynowym trunkiem, każdy dokonywał zakupu specjalnego kieliszka degustacyjnego. Wyposażeni w tak charakterystyczny atrybut, uczestnicy mogli próbować np. whiskey amerykańskich produkcji, tworzących rodzinę z Tennessee, w tym: Jack Daniel’s Old No7, Jack Daniel’s Single Barrel, Gentelman Jack Rare Tennessee Whiskey oraz Jack Daniel’s Tennessee Honey, który od pewnego czasu robi furorę również na polskim rynku. Każdy mógł także delektować się wyjątkowym smakiem bourbona z Kentucky, sięgając po Woodford Reserve, którego smak tworzy mieszanka zbóż z wysoką zawartością żyta i wapienna woda głębinowa.
Komentarze